zaterdag 3 oktober 2009

Er zijn al weer enkele dagen verstreken sinds het laatste bericht. Claudia is nu zo'n anderhalve week in ons midden. Inmiddels is Claudia al verschillende malen in de tuin geweest. Ze sprint dan regelmatig op en neer. Het gras heeft het op de "start" en "stop" plaatsen zwaar te verduren en er ontstaan dan ook zichtbare "start",- en "landingsbanen". Wat is ze snel! Elke keer weer denken we dat ze haar rem te laat in zet met het gevolg van een frontale botsing met de stuiken maar gekgenoeg is dat nog niet gebeurd. Ook een favoriete activiteit van Claudia is kuilen graven. Liefst zo snel mogelijk.
Gelukkig hebben we een ruimte tuin zodat ze lekker haar gang kan gaan. Op sommige plekken wordt het langzaam maar zeker een maanlandschap dat wel.

Het uitlaten gebeurt meestal door Tanja. In Tanja heeft ze al veel vertrouwen. Ze gaat vaak naast haar liggen op de bank en soms kruipt ze helemaal achter Tanja's rug.
In mannen heeft ze helemaal geen vertrouwen. Tijdens het uitlaten blijft Claudia zo zoveel mogelijk van andere mensen uit de buurt. Watson is al helemaal gewend aan Claudia. Hij vindt het wel goed en gaat zijn eigen gang. Om het vertrouwen van Claudia te winnen krijgt ze regelmatig iets lekkers. Ze is helemaal dol op stukjes kaas. Zelfs Alex kan haar soms al wat geven. Watson staat dan natuurlijk ook voorop en zorgt er voor dat hij niks mist. Want dat kan natuurlijk niet. In rangorde staat hij duidelijk boven Claudia en zo gedraagt hij zich ook. Claudia likt af en toe de neus en kop van Watson. Een teken van onderdanigheid.

Afgelopen dinsdag kwam Henny voor het eerst op bezoek met Nena, Luna en Pleuntje. Wat een aangename verassing voor Claudia! Nena, Luna en Pleuntje zijn alle 3 Galjo's uit Spanje en via GINN naar Nederland gehaald. Alle 3 waren ze voor Claudia tijdens haar opvangtijd bij Henny een steun en toeverlaat. Pleuntje en Claudia hadden elkaar al weer snel gevonden. Toen Claudia nog bij Henny in de opvang was waren deze twee aan elkaar verknocht. Het was een leuke middag voor Claudia. Er werd volop gespeeld in de tuin en Claudia genoot zichtbaar van haar bekende vertrouwde vriendinnetjes. Alleen nadat Henny en de 3 dames weer vertrokken was had ze het niet meer... ze jankte een paar keer en was zichtbaar teleurgesteld en verdrietig. Maar dat duurde niet zo lang hoor. Enkele uren daarna lag ze al weer tevreden op de bank te dromen.

1 opmerking:

  1. Hoi Claudia,
    Wat lezen wij nu toch, heb je ons gemist? Dat hoeft toch niet gekke meid. Je hebt Watson toch, da's nou je grote steun en toeverlaat. Wij komen echt nog wel spelen met je en je ziet ons nog tot vervelens toe.
    Wat hebben we lekker gespeeld met elkaar en wat een mooie tuin om te graven en te rennen heb je. Kijk dat hebben wij weer niet. Ons vrouwtje laat ons af en toe los op een voetbalveld. Sssssst, illegaal doet ze dat. Niet verder vertellen. Nou Claudia tot gauw en een lik en poot van ons.

    Nena, Luna en Pleuntje.

    BeantwoordenVerwijderen