maandag 1 februari 2010

Winterwandeling in Oss.

Een beetje laat i.v.m. werk arriveerden we zaterdag in Oss. Claudia die een pilletje tegen wagenziekte gekregen had deed het goed in de auto onderweg.
Even zoeken waar we naar binnen moesten, en zie daar wat een prachtig gezicht, een grote plas water waar op de meeste plaatsen nog ijs en sneeuw lag, met een groot strand erbij, bedolven onder de sneeuw. Een helder zonnetje erop, prachtig. Veel hondjes waren er al aan het rondrennen waarvan de meeste natuurlijk Galgo's.
Even in de kantine op zoek naar Henny en die was zo gevonden. Claudia herkende Henny en kwispelde vrolijk. Je kunt wel zien dat ze haar en haar hondjes helemaal geweldig vindt. Durven we Claudia en Toya los te laten? Toya zal niet zo'n probleem zijn, ze komt wel wanneer je haar roept, maar Claudia?? Ik weet zeker dat ze helemaal gek wordt aan de lijn als ze de andere honden ziet spelen en omdat we nog redelijk veel tijd hebben besluiten we om haar ook maar los te laten, ze is immers in het gezelschap van 6 van haar favoriete hondjes. En rennen deden ze. Wat leuk om ze zo te zien genieten. Ook de twee hondjes van Fleur rennen mee en iedereen heeft het goed naar de zin. Toya rent zelfs onbedoeld over het ijs. Dat kent ze natuurlijk niet, maar het loopt goed af.
Dan willen we even naar binnen voor een kopje koffie en natuurlijk nog een nieuwe halsband voor Toya. Ze loopt nog steeds met een geleende band van Henny. Maar voor we dat doen moet ik Claudia nog te pakken zien te krijgen. Dat lukt niet meteen want madam wil lekker los lopen. Uiteindelijk krijg ik haar gelukkig te pakken en kunnen we naar binnen.
Binnen gaat Claudia  onder de tafel liggen want het is een beetje druk maar een poos later komt ze er toch onderuit en gaat belangstellend rondkijken. Er zijn ook zo veel hondjes te zien.
Even later weer naar buiten en omdat het al redelijk laat is besluit ik om haar maar aan de lijn te houden waar ze niet zo'n moeite mee heeft.
Al met al was het een goede oefening voor Claudia en hebben Toya en Watson het ook naar hun zin gehad. Toya kwam zelfs heel hard aanrennen toen ik naar naam riep dus ze luistert al behoorlijk goed.
Later thuis waren de hondjes helemaal op en was er geen aktie meer te bespeuren.
Volgende keer gaan we zeker weer, dat wil je niet missen.
De overige foto's staan op de site van GINN/

2 opmerkingen:

  1. Hallo fam. Strijbosch,
    Ik las op de site van El Amigo Fiel dat jullie denken dat Claudia uit Sevilla afkomstig is, bij Antonio vandaan gehaald. Dat klopt niet hoor, zij is afkomstig uit Villa del Rio (Cordoba). Ze zat daar al in maart toen ik daar ging werken, en ze was zo bang maar toch ook zo lief en daarom heb ik toen GINN gevraagd of ze naar Ned. mocht komen.Ze staat zelfs nog op de adoptiepagina van die shelter: www.everyoneweb.com/galgosdeespana Adoptie.
    In juli kun je een verslag lezen over een transport met 49 mixhondjes daar vandaan en met dat transport is ook Claudia mee naar Ned. gegaan. Ik ben heel erg blij dat ze nu niet meer bang en bij jullie zo gelukkig is!
    Groeten, Cobie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kijk op www.everyoneweb.com/galgotrans voor meer contactgegevens over Coby.

    BeantwoordenVerwijderen